Akıllı Tahta Windows 8 Şifre girmeden açılış yapma

Fatih projesi ile artık okullarda akıllı tahta (Etkileşimli tahtalar) kurulmaya başlandı. Akıllı tahtalar bildiğimiz Windows yüklü bilgisayaradan farkı bulunmamaktadır. Faz 2 olarak dağıtılan akıllı tahtalar windows 8 yüklü olarak gelmektedir.

Akıllı tahtaların açılışında en büyük ve zaman alıcı bir problem açılışta kullanıcı adı ve  şifresi girilmesidir. 40 dakikalık bir derste her dersin 1 dakikası açılış şifresi yazmaya ayrıldığı düşünülecek olursa ne kadar büyük bir zamanın heba olduğunu fark edebiliriz.

Açılış ekranında şifre olmasının pek de bir mantığı bulunmamaktadır. Çünkü öğretmen, öğrenci herkes zaten bu şifreleri bilmektedir. Akıllı tahtada gizli saklı birşey olmadığına göre bu şifrelerde anlamsız olmaktadır. (Bu arada akıllı tahtalarda kullanıcı adı: etkullanici şifrede:Fatih.1234 )

Bu Windows 8 açılış ekranında şifre girmeden doğrudan  açılış yaptırmak mümkündür.
Bunun için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.
Not bu işlemi sadece admin yetkisine sahip olan kişiler yapabilmektedir. Normal kullanıcı (etkullanici) bu yetkiye sahip olmadığı için bunu gerçekleştiremez. Bu nedenle akıllı tahtalardan sorumlu bilgisayar öğretmeni ve BT rehber öğretmeninin yapması yerinde olacaktır.

1. Windows 8 içinde "Çalıştır" bulunmuyor. Bunun yerine çalıştırmak istediğiniz program doğrudan Başlangıç menüsünde gezinirken klavyenizden yazmaya başlıyorsunuz.



2. Yukarıda gördüğünüz ekranda “netplwiz” kelimesini yazdığınızda Windows 8 buna ait olan uygulamayı bulacaktır. Uygulamanın üzerine tıklayarak devam ediniz.

3. "netplwiz”"e tıkladığınızda karşınıza "Kullanıcı Hesapları" gelecektir. Burada yer alan “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir” adlı seçeneğin başında yer alan tıkı kaldırmanız bundan sonra Windows 8’in direkt olarak açılışta Başlangıç menüsü ile giriş yapmasını sağlayacaktır.



İşlem bu kadar artık açılışta şifre ekranı gelmeyecektir.
Bu işlemi yapabilmek için admin yetkisine sahip olmanız gerektiğini ve akıllı tahtada deepfreeze benzeri koruma programının kurulu olmamasına dikkat etmelisiniz.

Yorumlar

  1. parola Fatih.123456 olaydı ama Fatih.1234 oldu ne yapalım artık parolayı öğrendininiz.

    YanıtlaSil
  2. Ad ve parola girmelidir kısmında zaten tik yok ve hala kullanıcı adı parola soruyor.Nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetici hakları ile oturum açılmış olması gerekmekte, harici klavye ve fare kullanırsanız yaparsınız.

      Sil
  3. 13 Aralık 10:40 taki arkadaşın sorusu benim de çok başımı ağrıtmıştı zamanında. Baya uğraşıp kendim bulunca da sevindirik olmuştum
    NetPlwiz ile girince hangi hangi hesapta olursanız olun diger hesaplara geçip o tiki kaldıramıyorsunuz. Önce tik i koyacak; sonra diğer hesaba geçip tik i bir daha koyup kaldırırken buraya dikkat şifresiz girilecek hesabı ve şifresini soran yeni bir pencere açılıyor. Oraya şifre ve hesabın ismini yazıp çıkınca akıllı tahtayı tekrar başlatırsanız düzeliyor.

    AdemSahin2001 - 02.10.2017 :16:03


    Oysa ben buraya etkullanici hesabında her açılışta şifre soran bir eğitim programına çözüm aramak için gelmiştim. EbaAdmin ile girince sorun yok ama Etkullanici da program H3gY... Ebaadmin şifresiz açılmıyor. Kaç gündür canımı sıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifre için her ikisini deneyin
      MEB-SBStd-User
      hY7!TfER*91NsP65

      EBAAdmin > Admin
      H3gY!*pA79fK5%1

      Sil

Yorum Gönder