Adsense Eşleştirilen İçerik Nedir?

Google yeni bir ürünü ile karşımıza çıktı. Bu ürün Adsense kullanıcıları için "Eşleştirilen içerik"

Kısaca nedir? Google Adsense hesabı olan sitelerin bazılarına (kendisini kanıtlamış önemli yerlere gelmiş siteler) site içerisinde kendi reklamını bedavadan yapmasını sağlamaktadır.


Site içerisinde kendi yazılarınızın reklamını yapan navigasyon menülerle aynıdır. Fakat bu işi artık Google bırakıyorsunuz. En alakalı sayfaları Google belirleyerek reklam alanında çıkıyor. Ayrıca sitenizin çalışan sorgu sayısı azalacağı için site hızında da bir artış sağlayabilirsiniz.

Şuan için BETA olarak sunulmaktadır. Bütün Adsense hesabı olanlara da verilmemektedir. Bu ayrıcalıklı bir durumdur. Birden fazla sitenizde Adsense hesabınız varsa bile bu sitelerin hepsine vermeyebilmektedir.

Bu reklam birimi başka siteleriniz varsa sadece etkinleştirilen sitelerde kullanabilirsiniz.

Eşleştirilen içerikten para kazanılabilir mi?

Tıklamalardan kazanamıyorsunuz. Ancak site içerisinde gezinme artacağı için sitenizin reklamlarına tıklanma ihtimali de artacaktır.

Normalde site içerisinde 3 yazı 3 de görsel reklam koyabilirsiniz. Fakat bu birim diğer birimleri etkilememektedir.

Eşleştirilen içeriği nereye eklemeliyim?

Google önerdiği yer yazı sonu, ancak siz istediğiniz yere yerleştirmekte özgürsünüz.

Makale başı gibi yerlere koymanızı önermem buralarda normal Adsense reklamının olması daha avantajlıdır. Normal Adsense reklamını kaldırarak bunu koymayınız. Çünkü eşleştirilen içeriğe tıklamak size para kazandırmayacaktır.

Sitenizdeki "İlginizi çekebilir" veya "Benzer konular" gibi alanların Google tarafından hazırlanmış şekli olarak düşününüz.

Eşleştirilen içeriğin amacı reklam alan biriminde sitenizin önemli sayfaları görülecektir bu sayede site içerisinde gezinilen sayfa sayısı ve  süresini artırmaktır.

Eşleştirilen içerik reklam denemeleri için kullanılmamaktadır.

Reklamlar bütün ortamlarda görülebilir. (Tablet, bilgisayar, cep telefonu)

Eşleştirilen içerik nasıl eklenir.


Adsense hesabınıza gelin Reklamlarım Yeni birim ekle reklam adı, reklam boyutu, reklam türü kısmında eşleştirilen içerik seçiniz.

Kaydettikten sonra kodu sitenize eklemeniz yeterli olacaktır.
Sitenizin onaylanmış olması gerekmekte


Kaynak: support.google.com





Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenizin teması gayet güzel, menüler hakkında kısmı oluşturulmuş. Bundan sonra bir konu üzerine odaklanarak bol bol içerik oluşturmak kalıyor. Yakında adsense paneli de aktif hale gelecektir. Başarılar

      Sil

Yorum Gönder