Web sitenizde etiket tag kullanımı

Etiket (Tag) nedir

İngilizce "Tag" Türkçesi ise "Etiket" olarak kullanılan bu kelime web siteleri için çok önemli bir yere sahiptir.
Etiketler sayfanızda konuların katagorize edilmesi için kullanılabilir. Örnek: Blogger
Etiketler anahtar kelime olarak da düşünülebilir. Örnek: Wordpress siteler



Etiketler neden kullanılır

1. Sayfalarınızda bir kelime üzerine odaklanırsınız. Etiketler sayesinde aynı sayfa içinde farklı kelimelere odaklanmayı sağlar.

2. Etiketler guruplama amacı ile de kullanılmaktadır. Örneğin Blogger sayfanızda yazmış olduğunuz yazınız "Etiket kullanımı" olsun. Bu konu Wordpress, Blogger, SEO ve Web site konusu ile ilgisi olduğu için etiketler kısmında bunlar seçilebilir.

Etiketlerin sağladığı faydalar nelerdir

1. Etiketler indexlenen sayfa sayısının dolayısı ile konu ile ilgili anahtar kelimelerle gelecek ziyaretçi sayısında artış sağlar. Bazen etiketlerden gelen ziyaretçi normal yazınıza gelenlerden daha fazla olabilir.

Örneğin yazınız etiketlerin kullanımı fakat siz etiketlerde "Etiket neden kullanılır" veya "Wordpress etiket kullanımı" gibi etiketler seçerseniz. Bu etiketler ile ilgili sayfalarda da aramalarda çıkabilirsiniz.

Peki diyebilirsiniz siz bu etiketleri bu yazıda neden kullanmadınız. Blogger içerisinde yazıları katagorize etmek için etiketler kullandığım için diğer etiketleri kullanmadım. Kullanabilir miyim? Evet kullanabilirim, fakat blogger içerisinde etiketler kısmında kargaşa yaşamak istemedim.
Wordpress sitelerde böyle bir sıkıntı yok etiketinize istediğiniz ismi verin. Ayrıca wordpress içerisinde katagori etmeniz için etiketleri kullanmanıza da gerek yoktur.




Etiket kullanırken nelere dikkat edilmelidir

1. Etiket kullanılırken kullanılan etiketin mutlaka yazı içerisinde geçtiğinden emin olun. Etiket yazı içerisinde geçmiyor veya etiketinizle ilgili bilgi sayfanızda yer almıyorsa arama motorları bu etiketin aldatmaya yönelik olduğunu düşünebilir. Etiketin size hiç bir faydası olmayacaktır.

2. Çok fazla etiket kullanmaktan kaçının. Çok fazla kullanılan etiketler de SEO açısından istenilen faydayı sağlamayacaktır.

3. Etiketiniz konuyu anlatan kelimelerden oluşsun. Etiket seçmek başlık seçmek gibidir. Bu nedenle başlığı seçerken nasıl özen gösteriyorsanız etiketinizi seçerken de özen gösteriniz.

4. Değişik sayfalarda aynı etiketi kullanabilirsiniz. Aynı etiketin değişik sayfalarda kullanılması SEO açısından size fayda sağlar. Ancak yine belirtmekte fayda var, konuların birbiri ile ilişkisi olması gerekmektedir.

5. Kullanılan etiketler başlığınızı desteklemelidir. Etiketiniz SEO odaklanılan kelimeye destek vermelidir. Kısaca odaklanılan kelimenin değişik versiyonları olmalıdır. Örneğin yazınız "Tanıtım yazısı nedir" olsun. Sizin seçeceğiniz etiketler "Tanıtım yazısı nasıl yazılır", "Tanıtım yazısı yazma" gibi olabilir.

6. Çok kısa ve genel etiketler kullanmayın. Kullandığınız etiketler spesifik olmalıdır. Yazınızda "wordpress" etiketi kullanmanızla kullanmamanız arasında hiç bir fayda yoktur. Sizin yazınıza wordpress kelimesini arayarak gelecek ziyaretçi sayısı imkansıza yakındır. Bunun yerine "Wordpress sitenizde etiket kullanımı" kullanmanız size yeni bir sayfa yapmış gibi fayda sağlar.


Sıkça Sorulan Sorular


1. Wordpress etiketler sayfalarda kullanılabilir mi?
Sayfalarda etiket kullanımı ile ilgili bir kısım bulunmamaktadır. Fakat eklentiler ile bunu yapabilirsiniz. post tags and categories for pages eklentisini kullanabilirsiniz.

2. Etiket bulutu nedir? Faydası olur mu?
Wordpress sitelerde kullanılan ve etiketlerin bulut şeklinde dolaştığı bir eklentidir. Görsel açıdan bir farklılık kazandırmaktadır. Ayrıca bu etiketlere tıklayarak sayfalara gitme ihtimali sağlanır. Wordpress sitenizin yoğun ziyaretçisi varsa eklenti sistem kaynaklarını tüketebilir. Bu nedenle çok gerekli değilse kurmanıza gerek yok. Ultimate Tag Cloud Widget eklentisini kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Blogunuzu takip ettim. İzle butonu işe bende sizi izleme için Bloguma beklerim. Bloguma gelmek için
    www.nuriozzkan.com
    Adresini kullanın iyi bloglamalar size

    YanıtlaSil
  2. S a uzun ve açıklayıcı yazı olmuş sonuna kadar okudum bende öğrenmeye çalışıyorum..
    https://akilliasistan.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil

Yorum Gönder