Blogger Sayfa Yazdırma Butonu Yapma

Blogger Sayfa Yazdırma Butonu Yapma



“Bu Sayfayı Yazdır” düğmesinin Blogger içerisinde nasıl ekleneceğini bu yazımda anlatacağım. Kendi blogumda uyguladığım ve çalışan kodlardır. Türkçe kaynaklarda bir kaç sitede bulduğum kodlar çalışmamıştı. İngilizce kaynaklardan yapmış olduğum araştırmalar sonucunda bu yazıyı yazıyorum.

Yazdırma butonu neden gereklidir konusunda şunu söyleyebilirim. Sayfanın yazdırılabilir olması özellikle öğrenciler ve bilgisayar deneyimi fazla olamayan kişiler için önemlidir. Basit gibi görülse bile sayfanın yazdırılması sorun olabilmektedir. Ctrl+P kısayolunu herkes bilecek diye bir kural yoktur. Bu nedenle sayfanıza yazdırma butonu eklemek bence faydalı bir etkileşim sağlayacaktır.


Blogger şablonunuza CSS ekleyerek yazdırma butonu yapacağız. Blogunuzun yazdırılmasına gerek olmayan başlık kısmı, kenar çubukları ve yorumları baskılarda görünmezse daha iyi olur. Bunu yazıcıya özgü bazı CSS ekleyerek sağlayabiliriz.

Not: Öncelikle blogger şablonunun bozulması ihtimaline karşı şablonun yedeğini almayı unutmayınız.

1. Blogger hesabınıza giriş yapın ve Tema  > HTML'yi düzenle'ye gidin, Ctrl + F ile </head> etiketini bulun.
</head>
</head> üstüne, sayfanın nasıl yazdırılması gerektiğini ve hepsinin üzerine basılmaması gerektiğini belirleyecek CSS'mizi ekleyeceğiz.
</head> etiketinin üst kısmaına aşağıdaki kodu yapıştırın.
<style type="text/css" media="print">
#header-wrapper,#header,.header, #sidebar-wrapper,.sidebar, #footer-wrapper,#footer,.date-header,.comment-link,.comment-footer,#comments,#blog-pager,.feed-links, #backlinks-container, #navbar-iframe,.dontprint {display: none;}
.post,#content-wrapper,#main-wrapper,#main{width:100%}</style>
Ctrl + F ile  <data:post.body/> bulun.(Birden fazla bulunmakta denemelerimde ikinci veya üçüncüden sonrakilerde çalıştı.) Bu kısımda biraz deneme yanılma yapacaksınız.
<data:post.body/>

<data:post.body/> etiketinin altına aşağıdaki kodu yapıştırın.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
<span style='background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAD-eSMvrxcGpOo1ujVrOj4_T2BS9J7312nbke4KXpt3tVQAvBFkTldJO0B8vag45s3OtNrAsOwZmFCzYLOEH9B4mL7_PYowe1YCBwNvCqryvsyfEXTL-Z4j-8yduBV8YXwbZQ_EXE8dM/s1600/print-this.png) left no-repeat; padding-left: 25px;display:inline;'><a href='javascript:window.print()' rel="nofollow" ><b>Bu Sayfayı Yazdır</b></a></span>
</b:if>

Artık sayfanızın alt kısmında "Bu Sayfayı Yazdır" yazısını ve butonunu eklenmiş göreceksiniz.
Blogumda da denedim çalışıyor.
Şimdiden kolay gelsin

Yorumlar