Blogger sitem indexlenmiyor

Yeni açtığınız bir blogger siteniz var. Google Web Master Tools'a sitenizi eklediniz fakat index kısmına baktığınızda herhangi bir indexleme olmadığını görmektesiniz.

Normalde Blogger alt yapısını kullanan siteler daha hızlı index almaları söz konusudur. Fakat alt yapının yanında içerikle ilgili problemlerin de olmaması gerekmektedir.

Blogger Sitemin Indexlenmesi için ne yapmalıyım?


1. İçeriğinizi artırın.
Blogunuzun indexlenmesi için öncelikle içeriğin fazla olması gerekmektedir. Blogunuza eklemiş olduğunuz yazı sayısı az ise arama motorlarının sitenize uğramasını da beklemeyin. Eğer gerçekten blogunuza ne kadar özen gösterirseniz aramalarda da bulunma olasılığınız o kadar artar. Önce emek harcamak gerek, sonra onun karşılığını mutlaka görürsünüz.

2. İçeriğinizin özgün olmasını sağlayın.
Blog içeriklerinizin de başka yerlerden (ç)alıntı olması da arama motorları nazarında uygun davranış değildir. Özgün içerik her zaman önemlidir. Bunu da hesaba katmakta fayda var.

3. Yazılarınıza linkler verin. 
Sayfa içi link yapısı çok önemlidir. Yazınızı okumaya gelen ziyaretçiye en çok okunan yazılar, yeni eklenen yazılar ve konu ile ilişkili yazıların linkini verdiğinizde diğer yazılarınızın da okunma sayısını artırırsınız. Arama motorlarının örümcekleri de bu şekilde oluşturduğunuz link yapısından diğer yazılarınıza daha hızlı ulaşır. Yeni yazılan yazılar daha hızlı indexlenmiş olur.

4. Web Master Tools kullanın.
Yeni sitelerin Web Master Tools kaydı yapılıp, Sol menüden Tarama ==> Google gibi getir indexlenecek adresi yazarak indexlemeyi manuel olarakta yaptırabilirsiniz. Daha sonra siz yazdıkça yazılarınız kısa sürede otomatik olarak indexlenecektir.

5. Blogunuza önem verin.
Blog paravan site değildir. Çoğu kişi blog yazmayı kendi asıl sitesine paravan olarak yapmaktadır. Tabi ki böyle bir durumda blogunuzun pek fazla bir değeri olmayacaktır.

6. Blogunuzu blok aramaya ekleyin. 
Bunun için Google şu hizmeti sunmaktadır. blogsearch.google.com.tr

Yorumlar