Web sitemin hostingi nasıl değiştirilir

Hit kaybı yaşamadan web sitesinin hostingini değiştirmek

Hosting hizmetinizde kesintiler oluyor, kota aşma problemleriniz var. Kısaca web sitenizin hostinginden memnun değilsiniz. Hosting firmasını değiştirmeyi düşünüyorsunuz tabi ki sitenizde yüzlerce belki de binlerce yazınız var ve arama motorlarında önemli yerlere geldiğiniz kelimeler var.

Bu taşıma işleminden hit kaybı yaşar mıyım diye düşünüyorsunuz. Eğer sitenizi düzgün bir şekilde taşırsanız hit kaybı yaşamazsınız.

İşte hit kaybı yaşamadan hostinginiz nasıl değiştirebileceğiniz hakkında kısa öneriler vereceğim. 

1. HTML yapısındaki Siteler

Günümüzde artık pek kalmadı fakat yinede kullananlar bulunmaktadır. Sitenin içeriği sadece HTML sayfalarından oluştuğu için bu dosyaların yedeklenmesi yeterli olacaktır. Herhangi bir veri tabanı işlemine gerek yoktur.
Eski hostinginizdeki sitenizin yedeğini alın.
FTP programları (Filezilla öneririm) www klasörü içindeki dosyaları bilgisayarınıza indirin.
Yine aynı programla yeni hostinginize yükleyin.

2. CMS olan Siteler


Wordpress, Joomla gibi CMS bir siteniz varsa burada hem veritabanının hem de root klasör içindeki dosyaları yedeklemeniz gerekir. Cpanel kullanıyorsanız veri tabanına gelerek, dışa aktarma işini yapıyoruz. Dışa çıkarırken sıkıştırılmış olması önemli çünkü geri yüklerken büyük veri dosyalarını bazen yükleyemezsiniz. Yeni hostinginizde yeni veritabanı oluşturun. Veritabanı ismi eskisi ile aynı olmalıdır. İçe aktar diyerek veritabanını taşımış olursunuz. FTP ile dosyalarınızı yeni sitenize aktardığınızda siteniz yeni hostinge taşımış olursunuz.

NOT: Burada alan adınızın değişmediğini varsayarak bu işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Eğer alan adınızda bir değişiklik varsa linkler hep sorun çıkacaktır.

Yorumlar