Windows işletim sisteminde taktığınız harddisk bazen algılanamayabilir.
Peki çözüm olarak ne yapılabilir?
Harddiskler çok hassas oldukları için herhangi bir darbe ya da düşürme gibi olaylarda içerisindeki disk yerinden çıkabilmektedir. Buna kafa atma da denilir. Bu durumda bilgilerinize ve harddiske veda edebilirsiniz.
Çok çok önemli bilgileriniz varsa harddiski ücret karşılığı içindeki bilgilerin sağlam olanlarını kurtarabilmektedirler.
Gerekirse başka kablolarla test edebilirsiniz.
Peki çözüm olarak ne yapılabilir?
1. Fiziksel bozulmalar olabilir.
Harddisk çalışırken içinden dönme olayından dolayı vınlama sesi gelmesi gerekir. Bu ses gelmiyorsa veya çok anormal sesler geliyorsa fiziksel bozulmalar olabilir.Harddiskler çok hassas oldukları için herhangi bir darbe ya da düşürme gibi olaylarda içerisindeki disk yerinden çıkabilmektedir. Buna kafa atma da denilir. Bu durumda bilgilerinize ve harddiske veda edebilirsiniz.
Çok çok önemli bilgileriniz varsa harddiski ücret karşılığı içindeki bilgilerin sağlam olanlarını kurtarabilmektedirler.
2. Bağlantı kablolarını kontrol ediniz.
Bilgisayara bağlanan USB kablosu veya harici adaptör varsa elektrik kablolarının iyi oturup oturmadığını, kablolar üzerinde herhangi bir defermasyon olup olmadığını kontrol ediniz.Gerekirse başka kablolarla test edebilirsiniz.
3. Windows işletim sistemi algılamıyor olabilir.
Windows bazen harddiski algılamıyor.
Bunun için Bilgisayarım, sağ tıklayarak "Yönet" kısmına geliniz. Burada "Disk yönetimi" kısmına tıkladığınızda bilgisayarınıza bağlı diskleri görebilirsiniz. Burada harici harddiskinizi görünüdüğüne bakın. Harddisk görünüyor fakat bilgisayarım da görünmüyorsa, harici diskinize harf atanmasında hata olmuş olabilir.
Yukarıdaki şekilde harf atanamamış diski görmektesiniz.
Diskin üzerine sağ tıklayarak "Sürücü harfi veya yolu değiştir" seçeneğinde "Ekle" seçeneğinden harf ataması yapabilirsiniz.
Bu şekilde hardddisk görünecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder