Anasayfa SEO Ayarları

Web sitenizin en önemli sayfası şüphesiz ki anasayfanızdır. Kurumsal bir sitede ana sayfa en çok ziyaretçinin geldiği, konulara linklerin ve görselin bol olduğu sayfalardır. Ana sayfanızda SEO ayarlarının çok iyi yapılması gerekmektedir. SEO ayarlarının düzgün şekilde yapılması sitenizin kurumsal olarak tanınmasını sağlar.




Arama motorları en çok ana sayfanızı ziyaret eder. Ana sayfada yer alan bir içerik ve linkler daha hızlı indexlenecektir.



Ana Sayfada Neler Olmalıdır?

Ana sayfa sitenizin özeti gibidir. Bu nedenle maddeler halinde ana sayfada olması gerekenleri sıraladık.

  1. Burada en son yazılarınız mutlaka olmalıdır. Son yazılar başlığı altında son eklenilen içerik bulunması ziyaretçilerin site üzerindeki hareketleri görmesini sağlar.
  2. Önemli kategoriler ve içindeki önemli içerikler bulunmalıdır. Çoğu kişiyi ilgilendiren bu içerikler site içinde sayfalar arasında gezintiyi artıracaktır.
  3. Ana sayfa güncellemesi mutlaka yapın siteniz içeriğinde fazla değişiklik yapmıyor olsanız bile bazı farklılıklar oluşturun.


Ana Sayfada Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Ana sayfa site adresini ilk yazdığınızda çıkan sayfa olmalıdır. Farklı bir adrese yönlendirme yapılmamalıdır.

Ana sayfa çok fazla içeriğe ve görsele boğulmamalıdır. Ana sayfaya gelen ziyaretçi sayısının fazla olması sitenizin yavaşlamasına neden olabilir.

Ana Sayfa SEO ayarları nelerdir?

Yazılarınızda SEO ayarları yaptığınız gibi en önemli sayfanız olan ana sayfada da SEO çalışması yapılmalıdır.

Öncelikle genel olarak yapılması gereken ayarlar nelerdir?

1. Sayfa başlığı özenle seçilmelidir.

2. Anahtar kelimeler seçimine dikkat edilmelidir.

3. Site açıklaması bulunmalıdır.


Yorumlar