Blogger'dan para kazanma

Blog sahibi kişilerin takipçi sayısı belirli bir seviyeye geldiğinde artık emeğinin karşılığını alarak para kazanmaları da mümkündür. Burada önemli olan iyi bir blog yazarı olmanız ve günlük olarak yüzlerce hatta binlerce ziyaretçinizin olmasıdır.



Blogger'dan nasıl para kazanılır?

İnternetten para kazanma konusunda öncelikle bazı adımları sırası ile yapmanız size başarıya ulaştırabilir.
1. Öncelikle blog nasıl açılır?
2. İyi bir içerik (yazı) nasıl oluşturulur?
3. Ziyaretçi sayısı nasıl artırılır?
4. Blogger'dan nasıl para kazanılabilir?

Bu maddeler içerisinde en önemli kısım iyi bir içerik oluşturma ve ziyaretçi sayısını artırmadır. Bu şartlar oluştuğu zaman para kazanmaya hazır sayılırsınız.

1.Blogger'da blog nasıl oluşturulur?

Blogger blog yazmada en çok kullanılan ücretsiz bir Google hizmetidir. Blog açabileceğiniz ücretsiz bir çok blog vardır, fakat bunlardan en çok kullanılan Blogger'dır. Blogger'da nasıl hesap açabileceğinizi "Blogger nedir" yazımda okuyabilirsiniz.

2. İyi bir içerik (yazı) nasıl oluşturulur?

Blogunuzdan para kazanmada en önemli şart iyi bir yazar olmanızdır. Açtığınız blogun konusunu iyi belirleyerek başlamanızda fayda vardır. Hangi konuda blog yazmalıyım çoğu kişinin aklında soru işareti olarak kalmaktadır. En iyi hangi konuyu biliyorsanız o konu üzerine yoğunlaşın.

Tabi ki burada  iyi bir yazar olmak yetmemektedir. Yazdığınız yazıların resim, video vb görsel öğelerle desteklenmesi size fayda sağlayacaktır. Daha ayrıntısı için "İyi bir blog nasıl olmalıdır." yazımda okuyabilirsiniz.

3. Blogger'da ziyaretçi sayısı nasıl artırılır?

Bundan 10 yıl önce bir blog açmış olsaydınız işiniz çok kolaydı. Bugün ise blog yazarlığı arttı ve getirisi zamanla azaldı. Yazdığınız yazıların belki aynı başlıkla birçok yerde yazıldığını görmüşsünüzdür. Burada artık rekabet başlamaktadır. Rekabet edebilmek için de sizin bazı SEO kuralları bilmenizde fayda vardır.

Hemen diyebilirsiniz bu SEO nedir. SEO kimine göre içeriğinizi güzelleştirmedir, kimine göre Google ve diğer arama motorlarını kandırarak üst sıralara çıkmadır. Ancak işin özü kaliteli içerikle, çalışıp zaman harcayarak üst sıralara çıkma becerisidir. Bunun da kısa sürede olmasını beklemek çok zor olacaktır.

4. Blogger'dan nasıl para kazanılabilir?

İçeriğiniz mükemmel, ziyaretçi sayınızda yüzlerce kişiyi buldu, şimdi nasıl para kazanırım olayına geldi. Bu arada ziyaretçi sayısı çok fazla olmadan da çeşitli reklamlar yayınlayabilirsiniz fakat bu size çok fazla bir getiri sağlamayacaktır. Ne kadar çok ziyaretçi o kadar çok gelir demek mümkündür.

Blogger'da Googel adsense reklamları yayınlayabilirsiniz. Panel kısmında kazançlar kısmında bunu görmeniz mümkündür. Eğer yeterli içeriğiniz ve ziyaretçiniz yoksa aşağıdaki resimde görüldüğü gibi aktif olmayacaktır. 

İçerik kısmını günlük olarak yazarak artırıp, zamana bıraktığınızda Google sizi farkederek sizi Adsenseye kabul edebilir. Burada sizin göreviniz iyi içerik ve ziyaretçi bulmaktır. Bunlar olduktan sonra para kazanması kolay....

Herkese iyi bloglar diliyorum.

Yorumlar