Doğal SEO nedir

SEO'da en önemli nokta doğallıktır. Doğal olmayan link çalışmaları arama motorları tarafından kolaylıkla fark edilebilmekte ve siteye zarar vermektedir.


Doğal SEO nasıl olur?

Doğal SEO'da en çok çalışılması gereken, site içi SEO çalışmalarıdır. Doğallık asıl yazınızda başlamalıdır.




- Arama motorunda çıkmak istediğiniz anahtar kelime iyi seçilmeli bununla ilgili araştırma yapılmalıdır. Mümkünse güncel konuları belirleyin.

- Siteniz hızlı olsun, gereksiz kodları ayıklayın. Wordpress kullanıyorsanız gereksiz eklentiler kullanmayın. Ayrıca WP Super Cache ekletisi gibi eklentiler, site hızını artırmanızı sağlar.

- Site tasarımının ziyaretçilerin hoşuna gidecek şekilde olmasını sağlayın.

- Yazı başlığı anahtar kelime ile uyumlu olmalıdır.

- Yazınızın açıklama kısmında( Description) anahtar kelimeniz geçmelidir.

-  Yazınızın içeriğine anahtar kelimeler yerleştirilmelidir. Yazı içinde homojen olarak dağıtılmasında fayda vardır.

- Bilginin doğruluğu ve zengin oluşu, ziyaretçiyi sıkmaması önemlidir. Cümlelerin anlaşılır ve net olması gerekir.

- Ziyaretçinin ilgisini çekici bilgilere yer verin. Ziyaretçilerin hemen çıkmasını engellemeye çalışın. Sitenize ziyaretçiyi bağlayabilirseniz, en iyi doğal SEO'yu yapmış olursunuz.

- İçeriği zenginleştirmek için resimlere yer verin.

Site dışı SEO çalışmalarında eğer kaliteli sitelerden link alabiliyorsanız, ziyaretçiyi çekebilecek link alın. Link alma nedeniniz Google ve diğer arama motorlarına "Bak işte benim linkim var, benim yazımı öne çıkar." olmamalıdır. Bu şekilde oluşturulan backlinkler artık çok da önemsenmemektedir. Amaç linklerle yazınıza ziyaretçi çekmektir, bu linkle sitenize akan ziyaretçiyi memnun ederseniz bu Google'nin gözünden kaçmaz ve ondan sonra gerçek değeriniz artar. Kuru linkin ziyaretçi sağlamıyorsa hiç bir faydası yoktur.

Doğal SEO'da link almada en önemli faktör tanıtım yazılarıdır. Tanıtım yazıları SEO'nun doğal olmasını sağlar.

Eğer link alma veya tanıtım yazısı yazma sıkıntınız varsa kendinizi hiç sıkıntıya sokmayın. Zorla link almaya çalışmayın bu size fayda yerine zarar verir. Kesinlikle parayla ucuz backlink paketleri de almayın, bunlar  doğal SEO'da olmamalıdır. Site içi SEO çalışmalarını tam olarak yaptıysanız. Günlük olarak sitenizle ilgileniseniz, siteniz mutlaka hit olacaktır.

Yaptığınız çalışmalar doğal olduktan sonra sizi başarılı olmanızı sağlar.




Yorumlar