Blogger Yazılarınızın Permalink Turkce Karakter Problemi

Blogger Yazılarınızın Permalink Türkçe Karakter Problemi


Blogger'da yazmış olduğunuz yazılarınıza başlık ekleyip yayınladığınızda yazınızın adresindeki kalıcı bağlantılarda (Permalink) Türkçe  karakterlerin düzgün olarak görünmediğini fark etmiş olmalısınız. 

Wordpress kullanıcısı iseniz kalıcı bağlantıdaki Türkçe karakterlerin otomatik olarak değiştirildiğini görmüş olmalısınız. Fakat Blogger'da  böyle bir durum söz konusu değildir. Bunu sizin yapmanız gerekmektedir.

Yazı yayınlarken  ş>s, ö>o, ç>c, ğ>g, (Büyük I) I>i düzeltmeleri yapılmaktadır. Fakat ı>i düzeltmesi yapılmamaktadır. Bu karakter boş olarak çıkmaktadır. Buda yazı linkinde düzgün çıkmamasına neden olmaktadır.

Örneğin "Işık ışınlarının yayılması" permalinkli yazı yazdığınızda "isk-snlarnn-yaylmas.html" gibi bir sonuç elde etmektesiniz. Bunu engellemek için "Isik isinlarinin yayilmasi" gibi bir permalink kullandığınızda sonuç "isik-isinlarinin-yayilmasi.html" şeklinde olacaktır.

Permalink ı harfi problemi nasıl düzeltilir?

Yazınızı yayınlamadan önce sağ tarafta bulunan Yayın ayarları kısmından Kalıcı bağlantı kısmını tıkladığınızda Özel kalıcı bağlantı kısmına istediğiniz şekilde bağlantı yapmayı sağlayabilirsiniz.

Yayını kaydettikten sonra burası değişmemektedir. 



Permalink neden önemlidir?

Blog yazılarınızdaki adres satırındaki linkler SEO açısından önemlidir. Google ve diğer arama motorları indexlerken çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmak istiyorsanız kalıcı linklerin önemli olduğunu unutmayın. 

Yorumlar