Trust Flow nedir

Artık web sitelerinin  önemini ölçmede Trust Flow ölçüsü de kullanılmaktadır.
Trust Flow web sitenize verilen liklerin (kaynakların) nereden geldiği ile ilişkilidir. Sitenize link verenler güvenilir ise bu ölçü de yüksek olacaktır. Google nazarında bu değer pagerank değerinin yerini almaya başlamıştır.

Trust Flow nedir

Türkçeye "Güven akışı" olarak çevrilebilir. Kısaca sitenize backlink veren sitelerin güvenilir olmasıyla ilgilidir. Dolayısı ile şu sonuç çıkmaktadır, sitenize her türlü backlinki kabul etmeyeceksiniz.

Peki denilebilir ki kötü niyetli birisi sitemi çöp sitelere backlink olarak verirse ben ne yapabilirim?
Burada sizin yapabileceğiniz bu linkleri kabul etmemek, nasıl mı. Google bu linkleri disavow aracı ile reddetmenizi önermektedir.

Trust Flow nasıl ölçülür?

Çeşitli sitelerde Trust Flow ölçümünü yapan araçlar bulunmaktadır. Ancak ölçümlerde aynı sonuç çıkmayabiliyor.
Aşağıdaki linklerde Trust Flow ölçümü yapan sitelerin linkleri bulunmaktadır.
1. majestic.com   Link analizi yapabileceğiniz güzel bir site, ayrıntılı analizler yapabilmektesiniz. ancak adil kullanım limiti bulunmaktadır. Çok fazla sorgulama yapmanız için üye olmanız gerekmektedir.
2. websiteseochecker.com
3. www.trustflowchecker.com

Trust Flow değeri nasıl yükselir?

Sitenize backlink almak uğruna spam içeren çöp sitelerle aranıza mesafe koyun. Böyle çöp sitelerle arkadaşlık etmek size zarar verir. Site konusu ile alakalı ve kaliteli sitelerle arkadaşlık yapmanız, onlardan link almanız daha önemlidir. SEO açısından linklerde çok önem kazanmaya başlamıştır. Alınan linkin sayısı değil kalitesi önem kazanmıştır.
Değersiz linkler sitenize fayda yerine zarar verir.
Sitenizin link yapısını oluştururken daha dikkatli olmanız gerekmektedir.

Yorumlar