Wordpress Sitenizi Sosyalleştirin

Wordpress Sitenizi Sosyalleştirin

Eğer araştırmacı bir kişiliğiniz varsa, paylaşımdan hoşlanıyorsanız, yazı yazmayı seviyorsanız. Sizin de internet aleminde bir siteniz olabilir. İnternet sitesinin kurulması artık o kadar basit bir hal aldı ki, artık çocukların bile internet siteleri var. Bir site kurmaya karar verdiniz. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Bu konuda size en büyük kaynak yine arama motorları (google, yahoo, bing ...)

Doğru soruları sorduğunuzda size ihtiyacınız olan bilgiyi hemen getirmektedir. Web sitelerinin kurulumunun en kolay olanı ve kullanım olarakta dünyada önde gelen içerik yönetim sistemlerinden birisi de Wordpress'tir. Wordpress ile herhangi bir kodlama bilmeden, site sahibi olabilirsiniz. Hatta sizin kurulum ile uğraşmadan içinde hazır olarak kurulu sistemlerde mevcuttur.(www.wordpress.com gibi) Wordpress site sahibi olduk, fakat sitenizin içeriklerini facebook, twitter, google + gibi sosyal ortamlarda paylaşmak istiyorsunuz. Bunu Wordpress.org'da bulabileceğiniz. Birçok eklenti ile yapabilirsiniz. Şimdi sitenizi sosyal medyada hangi eklentilerle tanıtabileceğinize bakalım.

1. Add Link to Facebook

Wordpress eklentilerinden Add Link to Facebook eklentisini tanıtacağım. Bu eklenti ile wordpress sitenizde yayınlamış olduğunuz yazılar. Adınıza açmış olduğunuz facebook sayfasında yayınlanacaktır. Eğer yazınızın sadece sitenizde yayınlamayabilirsiniz.

2.Facebook

Facebook'un wordpress için geliştirdiği ücretsiz bir eklenti. Eklentiyi kurduğunuzda ayrıca widgetleri de bulunmakta. Bedava olmasına rağmen pek fazla memnun olan görünmüyor. Bundaki en büyük sebepte, uzun süre çalışmış olmama rağmen bir türlü çalıştıramadığım. Like box widgeti ve facebook entegrasyonunun zahmetli olması olabilir. Ayrıca yeterli ve Türkçe yardım alabilmeniz de şu an için mümkün değil.

3.Easy Facebook Like Box

Bu eklenti sadece widgete like box kutusu ekliyor. Bu sayede sitenizi beğenme düğmesi ekleyerek tanıtımını sağlıyorsunuz. Beğenen kişilerin resimlerini de görmeniz mümkün.

4.Jetpack by WordPress.com

Bu eklenti sitenizi pekçok sosyal ağa zahmetsizce bağlamaktadır. Ayrıca Türkçe arayüzü sayesinde sizi pekçok sıkıntıdan da kurtarmaktadır. Bu eklenti ile beraber gelen ücretsiz özellikleride bulunmaktadır.

Yorumlar